ANA SAYFA  OKULUMUZ  ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ  BELDEMİZ İLÇEMİZ  İLİMİZ  BİZE YAZIN

Başöğretmen Atatürk
Mesaj Panosu
Video Albümü
Ne, Ne Zaman?
Sunular
İnternet Adresleri
Sohbet
Türkçe Sözlük
İngilizce-Türkçe Sözlük
Şiir
İllerde MEB.Müdürlükleri
İzcilerimiz
Teşekkürler
Mail Giriş
Adres ve İletişim
Arama:
Webte Burda

Beldemizde okul ilk eğitim ve öğretime cami çeşmesinin arkasındaki muhtarlık binasında bulunan odada başlamıştır. Daha sonra  halen Sarıyer ilçesinde adına bir ilköğretim okulu bulunan Şükrü Naili Paşa'nın yardımı ile okul inşaatı  1927 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 1000 TL'ye ihaleye verilerek 1928 yılında yapılmış olup, 1928 - 1929 öğretim yılında üç sınıflı olarak hizmete girmiştir. 1945 yılından itibaren okul beş sınıflı hale getirilmiştir. 1946 yılında köyün adı Göktürk olarak değiştirilinceye kadar Petnehor İlkokulu olarak hizmete devam etmiştir. Bu tarihten itibaren Göktürk İlkokulu adını almıştır.  1980 yılına kadar eğitim öğretim bu binada sürdürülmüştür.  1980 - 1981 öğretim yılında halen hizmet veren 5 derslikli bina yapılmıştır.

1988 - 1989  öğretim yılından itibaren öğrenci mevcudunun sürekli artışı nedeniyle ikili öğretime geçilmiş, buna rağmen derslikler ihtiyacı karşılamadığından yapılan girişimler sonucu dokuz derslikli bir binanın yapımı Milli Eğitim Müdürlüğünce 650 milyon TL'ye ihaleye verilmiş ve bina 1992 yılında hizmete girerek 13 derslik sayısına ulaşılmış, böylece tekrar normal eğitime geçilmiştir. 1997 - 1998  öğretim yılında sekiz yıllık eğitime başlanmasıyla ortaokul bölümü de açılan okulda bu tarihten sonra tekrar ikili öğretime başlanmış ve halen iki  binada 11 derslik ile ikili öğretime devam edilmektedir.

Göktürk İlköğretim Okulu  olarak iki hizmet binasında halen 10 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 ana sınıfı, 1 kütüphane, 1 bilgisayar sınıfı mevcuttur. Okulumuzda  603 ilköğretim, 46 okul öncesi olmak üzere 649 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğretim kadromuz, okul müdürü, müdür yardımcısı, 11 branş öğretmeni, 11 sınıf öğretmeninden oluşmaktadır.

Nuripaşa Gaziosmanapaşa Selahaddin Eyyubi İlköğretim Okulu